Γυναικεία δύναμη

«Flow essence» από τη Shakaya Leone

Η γυναικεία  δύναμη περιλαμβάνει ιδιότητες συντονισμένες με τις ανάγκες της καρδιάς,  που έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο των παραδοσιακών μηχανισμών  του πολιτισμού μας: οικειότητα, σύνδεση με τους άλλους, δημιουργική έκφραση, αυθεντική επικοινωνία και συμμετοχή. Γυναικεία δύναμη είναι η γνήσια εσωτερική φωνή μέσα σε κάθε γυναίκα, είτε είναι μητέρα είτε όχι, που την ωθεί να ξεδιπλώσει γενναία το δυναμικό της για να δημιουργήσει μια ζωή με αληθινή ποιότητα για την ίδια και τους ανθρώπους γύρω της.

 
Ακολουθούν ορισμένες  χαρακτηριστικές αναρτήσεις του newagemama που καταπιάστηκαν με κάποια πτυχή του  ανεξάντλητου αυτού θέματος, στο οποίο θα επανερχόμαστε, δυναμικά και επίμονα, με κάθε ευκαιρία:
 
Άκου το σώμα σου: Το σώμα μας είναι ιερό. Μας στέλνει κάθε στιγμή μηνύματα για το τι χρειάζεται πραγματικά, κι εμείς έχουμε να μάθουμε να το αφουγκραζόμαστε και ν΄ ακολουθούμε την εσωτερική του σοφία. Η περίοδος της εγκυμοσύνης και ο τοκετός είναι υπέροχες ευκαιρίες για να ξανασυνδεθούμε με τις αληθινές μας ανάγκες.
 

Η δύναμη της κίνησης: αληθινά όμορφο είναι ένα σώμα που δεν έχει «ξεχάσει» τη φυσική του  κίνηση, κι ας μην έχει το «ιδανικό» βάρος ή τις «τέλειες» αναλογίες. Όταν το σώμα διατηρεί τη φυσική ροή της κίνησης κουβαλάει με κέφι κάποια παραπανίσια κιλά και πάλλεται με ζωντάνια και ομορφιά!

Πώς να λες “όχι” χωρίς ενοχές: Πρακτικός οδηγός απενοχοποίησης, με ”έτοιμες’ απαντήσεις για το ξεκίνημα. Γιατί η θυματοποίηση εξαντλεί και δεν έχει θέση στη ζωή μας!

Η πραγματική δύναμη: Η πιο ισχυρή δύναμη στον κόσμο είναι η ευχαρίστηση. Πάνω σ΄αυτήν πατάμε για να χτίσουμε τη ζωή που μας ταιριάζει.

 Οικειότητα: Στιγμές φευγαλέας μα αληθινής σύνδεσης με τις γυναίκες στο ορεινό χωριό του μπαμπά μου.
 
Αυθεντική ομορφιά: Σκέψεις πάνω στο χρόνο που περνά κι αφήνει τα ίχνη του στο πρόσωπο και το σώμα μας.
 
Παράθυρο ανοιχτό στο αναπάντεχο: Ναι, όλα μας τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν!

 

Θαλπωρή: Ένα κομμάτι του εαυτού μου κατοικεί ακόμη στο σπίτι των παιδικών μου χρόνων και αναπολώ εκείνο το πανίσχυρο συναίσθημα πως όλες οι πόρτες της ζωής περιμένουν να τις ανοίξεις.

 Μητέρα του εαυτού μου: Για να συνειδητοποιούμε πως η καλή μητέρα έχει πρώτα να χτίσει μια υγιή σχέση με τον ίδιο της τον εαυτό και τη φροντίδα του

Αυτό είναι η ζωή!: Το αληθινό νόημα της ζωής με φόντο τη λίμνη Πλαστήρα

Η μάνα της χρονιάς: Η εικόνα  της Ινδής που θηλάζει το μωρό της και ταυτόχρονα ένα νεογέννητο πιθηκάκι με συγκλόνισε.

Απόδραση στη δουλειά: η δύσκολη πλευρά της μητρότητας, με την έλλειψη προσωπικού χρόνου, την εξάντληση και την διαρκή προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες όλης της οικογένειας.

Οι μάνες μας – τα κύτταρά μας: Τα σωματικά συμπτώματα είναι η πύλη όχι μόνο για τον ατομικό μας πόνο, αλλά και για τον πόνο των άλλων, τον ευρύτερο  συλλογικό πόνο. Ισως  γι΄ αυτό ο πόνος της γέννας μεταμορφώνει τόσο ισχυρά και αμετάκλητα κάθε γυναίκα

Η περιπέτεια μιας ζωής: Η ζωή μάς φέρνει μερικές φορές απρόσμενα πολύ δυνατά μαθήματα για να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε τη διαφορετικότητα.

Η δίαιτα που έχει πάντα αποτελέσματα: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για να αφήσουμε οριστικά τα παραπανίσια κιλά να φύγουν από πάνω μας!

Advertisement

Θέλεις να σχολιάσεις;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s