Ανυποψίαστο ηφαίστειο

Δεν ξέρω για σας, αλλά όλη αυτή η αναστάτωση λόγω της ηφαιστειακής τέφρας εμένα μου προκαλεί μια άγρια χαρά. Εντάξει, αντιλαμβάνομαι την ταλαιπωρία  στις ζωές τόσων ανθρώπων που προσδοκούσαν ότι θα ταξιδέψουν (και σίγουρα δεν θα΄ θελα να είμαι στη θέση τους).

Ξεφεύγω όμως απ΄ αυτό το επίπεδο και ξανανιώθω την άγρια χαρά. Ναι, τα αεροπλάνα του εταιριών απλώς δεν μπορούν να πετάξουν. Παρά τους ισοσκελισμένους ή μη προϋπολογισμούς, τα business plans, τα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα και τα ακριβή χρονοδιαγράμματα πτήσεων, τα αεροπλάνα απλώς δεν μπορούν να πετάξουν.

Σ΄ έναν πολιτισμό που και μόνο να παραδεχτείς ότι «απλώς δεν μπορείς» ισοδυναμεί με ύβρις, σ΄ έναν πολιτισμό που μας σπρώχνει καθημερινά να υπερβούμε τις φυσικές, ψυχικές και οικονομικές μας αντοχές, έρχεται ένα ανυποψίαστο ηφαίστειο να μας θυμίσει το αυτονόητο της ύπαρξης και της ζωής: Ναι, τέλος πάντων, υπάρχουν στιγμές (και αυτές ίσως είναι πολλές) που «απλώς δεν μπορούμε». Ναι, είναι δυνατό να υπάρχουν πράγματα που για τους οποιουσδήποτε λόγους, τη δεδομένη στιγμή, είναι πέραν των ορίων μας και (γιατί όχι?) και των δυνατοτήτων μας.

Ευλογημένο ανυποψίαστο ηφαίστειο σ΄ ευχαριστώ που υπερασπίζεσαι το ξεχασμένο δικαίωμά μου «απλώς να μην μπορώ!».

Advertisement

About Νewagemama

Full spectrum mother and blogger - Newagemama.com
This entry was posted in Κοινή λογική and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ανυποψίαστο ηφαίστειο

  1. Ο/Η kiki λέει:

    Συναρπαστικό! και να σκεφτείς ότι όχι μόνο δεν μπορούμε αλλά και δε ξέρουμε, δεν καταλαβαίνουμε, δεν προβλέπουμε. Τα ηφαίστεια είναι πολύ γοητευτικά και γι αυτό μαγεύουν μερικά «παιδιά».

  2. Ο/Η Στέλλα λέει:

    Aκουσα μια καταπληκτική κοτσάνα στο ραδιόφωνο: «…μα καλά, είναι δυνατόν να είναι ένα ηφαίστειο πρώτη είδηση και η οικονομική κρίση δεύτερη?» . Εγώ πάντως δεν έτυχε σε τούτη τη ζωή να βλέπω συχνά ηφαίστεια να θυμίζουν πως η φύση μπορεί να καθηλώσει. Ναι, δεν μπορούμε γι’αυτό να κάνουμε τίποτα!! Καταπληκτικό!!

Θέλεις να σχολιάσεις;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s