Η ηλικία της ευτυχίας

Ο,τι πιο καταπληκτικό έχω διαβάσει τελευταία είναι τα αποτελέσματα μιας εκτεταμένης επιστημονικής έρευνας, που διαπίστωσε ότι η μέση ηλικία των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων είναι τα 74 χρόνια!

Μ΄ άλλα λόγια οι εβδομηντάρηδες είναι πιο ευτυχισμένοι από τους εικοσάρηδες, τους τριαντάρηδες κοκ. Συντρίμμια ο μύθος του γήρατος, της ανημπόριας και της κακομοιριάς που δήθεν συνοδεύει την αύξηση της ηλικίας!

Κερδίζουμε τη χαρά και την απόλαυση σταδιακά, φοιτώντας στο σχολείο της ζωής. Ανεβαίνοντας στις τάξεις, γινόμαστε όλο και καλύτεροι μαθητές, όλο και πιο ενεργοί παίχτες στο ταξίδι της ευτυχίας. Οι απώλειες πληγώνουν,  αλλά δεν ακινητοποιούν. Οι εμπειρίες μας προσθέτουν τη γλύκα της σοφίας στη ματιά και στην ψυχή. Όχι, δεν είναι πάντα γλυκομίλητοι και καλοσυνάτοι οι ευτυχισμένοι εβδομηντάρηδες! Εϊναι απλά αυτοί που είναι,
το ‘ χουν πάρει απόφαση και το απολαμβάνουν, μακριά από ρόλους και στερεότυπα!

Σούπερ γιαγιάδες και παππούδες ανοίξτε μας το δρόμο! Ενάντια σ΄ όλους αυτούς που θέλουν να μας πείσουν ότι το γήρας είναι νόσος και η χαρά της ζωής τελειώνει με τις πρώτες ρυτίδες, αντιτάξτε το χρυσό μετάλλιο της ευτυχίας σας. Αυτό που είχατε τα κότσια να κερδίσετε στο μαραθώνιο της ζωής.

Advertisement

About Νewagemama

Full spectrum mother and blogger - Newagemama.com
This entry was posted in Της καρδιάς and tagged , , . Bookmark the permalink.

Θέλεις να σχολιάσεις;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s