Θέλει χρόνο η ευχαρίστηση

H ευχαρίστηση, η πιο ισχυρή δύναμη του κόσμου, χρειάζεται χρόνο και εξάσκηση. Ναι, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται να τη βάλεις συστηματικά και αδιάλειπτα στη ζωή σου. Γιατί άραγε? Γιατί στην πραγματικότητα ο πολιτισμός μας εξυμνεί τον πόνο και τη στέρηση, θεωρώντας μάλιστα πως όταν υποφέρεις γίνεσαι κατά κάποιο τρόπο «καλύτερος άνθρωπος».

Η αλήθεια είναι πως αν βάλεις στο κεφάλι σου το φωτοστέφανο του οσιομάρτυρα («όλα τα στραβά συμβαίνουν σε μένα» κοκ), θα φέρεις κοντά σου περισσότερο πόνο και στέρηση. Καλλιεργείς έναν τρόπο ζωής που εξολοθρεύει τη χαρά και επικεντρώνεται στη δυσκολία. Ταυτόχρονα έλκεις σαν μαγνήτης και άλλους …αναξιοπαθούντες για να ανταγωνίζεστε μεταξύ σας ποιος έχει το μεγαλύτερο βάσανο.

Η εξάσκηση στην ευχαρίστηση απαιτεί πειθαρχία. Με σεβασμό και αγάπη για τον εαυτό σου. Σίγουρα το πιο σημαντικό βήμα είναι η προσωπική απόφαση, αλλά μην ξεχνάς ότι το να φέρεις περισσότερη ευχαρίστηση στη ζωή σου είναι διαδικασία, όχι ένα γεγονός που συμβαίνει στιγμιαία. Η αλλαγή θέλει χρόνο και είναι σταδιακή. Οι επιθυμίες της καρδιάς συντονίζονται σιγά σιγά με τις σκέψεις και τις πράξεις κι έτσι περνάς κάποια στιγμή στην αντίπερα όχθη, διασχίζοντας το πέρασμα από τον πόνο στη χαρά. Κι αυτό το μαγικό ταξίδι είναι από μόνο του ένα μεγάλο μάθημα ζωής.

Advertisement

About Νewagemama

Full spectrum mother and blogger - Newagemama.com
This entry was posted in Της καρδιάς and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Θέλεις να σχολιάσεις;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s