Δέσμευση

Τι είναι αυτό που κάνει τα όνειρα  να βγαίνουν αληθινά; Ποια είναι η στιγμή που μια υπόσχεση αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά; Ποια είναι η πρώτη σπίθα που ανάβει τη φλόγα και μια ελπίδα γίνεται πραγματικότητα;

Είναι η στιγμή της δέσμευσης. Είναι η δέσμευση αυτή που ενεργοποιεί το μαγικό κύκλο της δύναμης και της δημιουργίας. Σαν πανίσχυρος μαγνήτης έλκει καθοδήγηση, πληροφόρηση, γεγονότα, δράσεις και ανθρώπους που συγχρονισμένα υφαίνουν τον ιστό της νέας σου πραγματικότητας, αυτής που μέσα σου έχεις δεσμευτεί να φέρεις στη ζωή σου.

New Day

Ο Γκαίτε περιέγραψε με μοναδικό τρόπο τον συναρπαστικό μηχανισμό που μπαίνει σε λειτουργία μόλις «κλειδώσει» εσωτερικά η οριστική μας απόφαση:

«Μέχρι να δεσμευτείς υπάρχει διστακτικότητα, η πιθανότητα να υποχωρήσεις, πάντα αναποτελεσματικότητα…

Σε όλες τις πράξεις πρωτοβουλίας και δημιουργίας υπάρχει ένα σημείο – κλειδί, που αν αγνοήσεις δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις ούτε τις πιο μεγαλόπνοες ιδέες: είναι η στιγμή που δεσμεύεσαι οριστικά. Μετά η Πρόνοια κινείται κι αυτή. Όταν δεσμευτείς, τα πάντα μπορούν να συμβούν για να σε βοηθήσουν· πράγματα που αλλιώς δεν θα συνέβαιναν ποτέ. Μια ολόκληρη ροή γεγονότων πηγάζει από την απόφαση δέσμευσης, δημιουργώντας προς όφελός σου κάθε είδους αναπάντεχα περιστατικά, συναντήσεις και υλική βοήθεια που ούτε καν είχες διανοηθεί ότι θα συναντούσες στο δρόμο σου.

Ό,τι λαχταράς να φέρεις στη ζωή σου ή ονειρεύεσαι να δημιουργήσεις, ξεκίνα! Η τόλμη έχει μέσα της ευφυϊα, δύναμη και μαγεία. Αρχισε τώρα!»

Advertisement

About Νewagemama

Full spectrum mother and blogger - Newagemama.com
This entry was posted in Ζωή εδώ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Δέσμευση

 1. Ο/Η Ελένη Σβορώνου λέει:

  Πολύ ωραία τα λες τα περί δέσμευσης. Χρησιμότατα σε μια εποχή που όλοι φοβούνται τη δέσμευση στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας. Μαθαίνω ότι υπάρχει ένα πολυ ωραίο βιβλίο γι αυτό της Elizabeth Gilbert, Committed, πάνω στο θέμα. Η ίδια έχει γράψει και το Eat, prey, love, που είναι λέει επίσης θαυμάσιο. Θα τα παραγγείλω, ακόμη δεν τα διάβασα αλλά έχω εμπιστοσύνη στην πηγή μου!
  Δεσμεύομαι να σας γράψω γι αυτά!
  Ε.Σ.
  http://para-mythou.blogspot.com

  • Ο/Η newagemama λέει:

   la;v Καλώς ήλθες! Πολύ όμορφο το ιστολόγιό σου, θα το παρακολουθώ. Κι εγώ ενδιαφέρομαι για τα βιβλία που αναφέρεις. Ειδικά για το Eat, pray, love έχω διαβάσει πολλά ενδιαφέροντα σχόλια που μου κίνησαν την περιέργεια. Τι να πρωτοπρολάβει κανείς να διαβάσει από τόσα εμπνευσμένα πράγματαπου κυκολοφορούν;

Θέλεις να σχολιάσεις;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s