Θηλυκή ενέργεια στο φουλ

«Oι άνθρωποι που περιμέναμε να έρθουν για μας είμαστε εμείς οι ίδιες» – φράση από φυλλάδιο του Boston Women΄s Fund

Μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές του blogging είναι όταν συναντάς στον πραγματικό κόσμο τους ανθρώπους που μέχρι τότε γνώριζες μόνο διαδικτυακά. Και είναι πολύ όμορφο όταν συνειδητοποιείς ότι η ποιότητα που συναντάς στην ψηφιακή προσωπικότητα εκπέμπεται και στη φυσική. Αυτό είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω στο Girl Geek Dinner (GGD), το πρώτο που παρακολούθησα, την περασμένη Πέμπτη 29 Μαρτίου στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft. Γυρνώντας σπίτι, με τις μπαταρίες γεμάτες ενέργεια παρά το περασμένο της ώρας, ήρθαν στο μυαλό μου διάφορες σκέψεις.

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση, που έχει σκοπό να αναδείξει γυναικεία επιτεύγματα με όραμα και φρεσκάδα και με όχημα τις νέες τεχνολογίες, γνώρισα από κοντά γυναίκες, που με το μεράκι και την προσωπική τους γνησιότητα βάζουν τη δική τους σφραγίδα στον ψηφιακό και, κατ΄ επέκταση, στο φυσικό κόσμο.

Εργο της Αmanda Cass

Moυ φέρνει μια αίσθηση ανάτασης αυτό το έργο της Αmanda Cass

Οσες τυχερές βρεθήκαμε στο GGD ακούσαμε, απολαύσαμε, συντονιστήκαμε με:

– Tην ευγενική και ταυτόχρονα δυναμική παρουσία της Εβίτας Παρασκευοπούλου και της Δήμητρας Tζιμοπούλου, των απίθανων μαμάδων του Babyfeat.gr, που μέσα από το διαδίκτυο  προωθούν δυναμικά την αλληλεγγύη, την προσφορά, τον διάλογο, την εναλλακτική οικονομία και την οικολογική συνείδηση. Με την ιστοσελίδα τους κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ψηφιακή και πραγματική γειτονιά, όπου οι απανταχού μαμάδες μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες, συναισθήματα, εμπειρίες και αντικείμενα με επίκεντρο τα παιδιά.

-Tη σαρωτική και σπινθηροβόλα Ελίνα Ζαμπούνη, που με το ηλεκτρονικό κάταστημά της Sunny Side of Life ανοίγει δρόμους δείχνοντας στην πράξη ότι ναι, το εμπόριο μπορεί να υπηρετεί την ηθική και την αλληλεγγύη, μπορεί να αγαπάει το περιβάλλον, τις μαμάδες που εργάζονται από το σπίτι, τη βιωσιμότητα, τα παραδοσιακά επαγγέλματα και τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

– Tις γεμάτες ευρηματικότητα και έμπνευση παρεμβάσεις της ψυχολόγου Ιωάννας Καραουλάνη και της επικοινωνιολόγου Φωτεινής Σφακιανάκη, που μας κάλεσαν να εμπιστευτούμε τη γυναικεία μας φύση για να ανακαλύψουμε το δικό μας δρόμο στη ζωή υπηρετώντας την προσωπική μας αλήθεια, τη μοναδικότητά μας, την πηγή έμπνευσης και αυθεντικής υποκίνησης που υπάρχει μέσα μας.

– Tην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση της Ελένης Ραχανιώτoυ, διευθύντριας τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, για τον έξυπνο και δημιουργικό σχέδιο που υλοποιεί η εταιρία προκειμένου να αυξήσει την παραγωγικότητα και να μειώσει τις δαπάνες, έχοντας παράλληλα ικανοποιημένο το προσωπικό της.

"Μαζί είμαστε δυνατές'" από τη Sascalia

"Μαζί είμαστε δυνατές'" από τη Sascalia

Οσο εξελισσόταν η εκδήλωση ένιωσα αυτή την ιδιαίτερη αίσθηση που μας αγκαλιάζει όταν συντονιζόμαστε με κάτι πάνω από τον μικρόκοσμό μας, όταν μας αγγίζει η έμπνευση και η ενέργεια ανθρώπων που παλεύουν, δημιουργούν και – όταν  σκοντάφτουν στις αναποδιές – σηκώνονται και συνεχίζουν…Η  ενέργεια των γυναικών, όταν διοχετεύεται σε δημιουργικά έργα, έχει μια πανίσχυρη δύναμη και ποιότητα. Η γνήσια θηλυκή δύναμη πάλλεται στη συχνότητα της καρδιάς, υπηρετεί ειρηνικά το όραμα ενός καλύτερου κόσμου για όλους, περιλαμβάνει ιδιότητες όπως οικειότητα, διαίσθηση, σύνδεση, έκφραση, αυθεντική επικοινωνία και συμμετοχή, χωρίς να καταφεύγει στον ανταγωνισμό, στην αποπλάνηση και στο χειρισμό.

Σαν να με παρέσυρε και πάλι ο ανοιξιάτικος οίστρος μου, μιας και το θέμα της γυναικείας δύναμης είναι από τα αγαπημένα μου. Θα κλείσω την ανάρτησή μου αυτή, συγχαίροντας τη Δέσποινα Μπακιρτζή για την ποιότητα της εκδήλωσης και καταγράφοντας ορισμένες ατάκες της βραδιάς που έγραψαν μέσα μου:

«Η δουλειά δεν καθορίζει αυτό που είμαι. Εχω και πολλές άλλες ιδιότητες και, για να νιώθω καλά, χρειάζεται να αφιερώνω χρόνο σε ό,τι με καθορίζει σαν άνθρωπο. Όταν οι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι και έχουν κίνητρα, η δουλειά τους γίνεται όλο και καλύτερη» – Ελένη Ραχανιώτου

«Η γέννηση του παιδιού δίνει έμπνευση και αισιοδοξία, κόντρα στις αντιξοότητες και στην κρίση»
«Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι φιλοσοφία ζωής και τα σπρωξίματα μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε» – Εβίτα Παρασκευοπούλου – Δήμητρα Τζιμοπούλου

«Οι γυναίκες όλες μαζί, συνδεδεμένες μπορούμε να κάνουμε πολλά γι΄ αυτό τον κόσμο που θα παραδώσουμε αύριο στα παιδιά μας. Μαζί, ενωμένες, αλληλοϋποστηριζόμενες, να μεγαλώσουμε το κύκλο των γυναικών που ενδιαφέρονται να γίνουν εκείνες η αλλαγή που θέλουν να δουν στο κόσμο!» – Ελίνα Ζαμπούνη

«Η απάντηση στο θυμό είναι η αλλαγή. Και η αλλαγή γίνεται μόνο με στόχους!»
«Για να ορίζω τους στόχους μου χρειάζεται να απαντάω στις εξής ερωτήσεις: Τι θέλω να είμαι; Τι θέλω να κάνω; Τι θέλω να έχω;» – Ιωάννα Καραουλάνη

«Οι γυναίκες έχουμε ανάγκη να συνεισφέρουμε σε κάτι που είναι σημαντικό, βλέπει μπροστά, μας εμπνέει, μας ικανοποιεί, υπηρετεί την προσωπική μας αλήθεια, είναι μοναδικό και αντιπροσωπευτικό για καθεμιά από μας» – Φωτεινή Σφακιανάκη.

Μετά απ΄όλα αυτά τα ωραία, δεν μπορώ παρά να κλείσω την ανάρτηση με μια πρόσκληση της αγαπημένης Louise Hay:

Μέσα σου υπάρχει μια
έξυπνη, δυναμική,
αξιαγάπητη, ζωντανή,
δημιουργική, ικανή
Υπέροχη γυναίκα
γεμάτη αγάπη κι αυτοπεποίθηση.
Αφησέ την ν΄αναδυθεί
και να παίξει
το θαυμαστό παιχνίδι της ζωής.
Ο κόσμος σε περιμένει!

Advertisement

About Νewagemama

Full spectrum mother and blogger - Newagemama.com
This entry was posted in Ζωή εδώ, Κοινή λογική, Της καρδιάς and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Θηλυκή ενέργεια στο φουλ

 1. Ο/Η Maria Orfanidou λέει:

  Πολύ λυπάμαι που δεν έχω βρεθεί σε κάποιο GGD, ακόμα. Φαντάζομαι την ενέργεια που περιγράφεις και πιστεύω πολύ σ αυτήν. Να σαι καλά, που μας το μετέφερες!

 2. Ο/Η adrianh λέει:

  ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ΔΕΧΟΜΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Loise hay ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ

 3. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Τέτοιες αναρτήσεις τονώνουν το ηθικό μας!
  Ευχαριστούμε Παναγιώτα!
  ΑΦιλιά! :)))

 4. Ο/Η Νewagemama λέει:

  Μαρία, Αδριανή, Μαγισσούλα σας ευχαριστώ. Και για μένα όλο αυτό που περιέγραψα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Οι γυναίκες ξεδιπλώνουν με όρεξη το δυναμικό τους κι αυτό μας επιτρέπει να ελπίζουμε σ΄έναν καλύτερο κόσμο.

 5. Ο/Η Nitsa Choleva λέει:

  Γυναίκα, μητέρα, φίλη Παναγιώτα σε συγχαίρω για την υπέροχη περιγραφή της συνάντησης και σε ευχαριστώ που μέσα απο την έκφραση των δικών σου συναισθημάτων βρήκαν διέξοδο και τα δικά μου. Ασφαλώς, η πρώτη για εμένα συμμετοχή στο GGD αποτελεί το έναυσμα και τον λόγο για να παρακολουθήσω και άλλες ομιλίες και να βρεθώ ανάμεσα σε τόσο δυναμικές και δραστήριες γυναίκες. Να είμαστε όλες καλά…

 6. Τι ωραίο post Παναγιώτα! Μπράβο, τέτοια θέλουμε να διαβάζουμε, πολύ ωραίες ενέργειες!
  φιλιά και Καλό Πάσχα!
  Εύα

 7. Σας ευχαριστούμε για ότι πολύτιμο μας προσφέρετε 🙂

Θέλεις να σχολιάσεις;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s