«Μ΄ αγαπάς;»

«Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει και ζωή» – ΄Ιντιρα Γκάντι

«Δέσιμο» από την Shakaya Leone

Αν η μικρή σας Φλώρα σάς ρωτήσει: «Μ΄αγαπάς μαμά;»  ενώ εσείς πλένετε τα πιάτα ή γράφετε στον υπολογιστή, σταματήστε αυτό που κάνετε για να της απαντήσετε. Κοιτάξτε την στα μάτια και πείτε μέσα από την καρδιά σας: » Σ΄αγαπώ Φλώρα».

Αν δεν έχετε τη στιγμή εκείνη τη δυνατότητα να σταματήσετε για να της δώσετε την προσοχή που θέλει, πείτε της: «Ετοιμάζω το φαγητό (ή θα δουλέψω μισή ώρα ακόμα…), μετά θα είμαι όλη δική σου». Και όταν τελειώσετε, πηγαίνετε να τη δείτε και πείτε της ενώ θα την κοιτάτε στα μάτια, μέσα από την καρδιά σας: «Σ΄ αγαπώ  Φλώρα«.

Αποφύγετε οπωσδήποτε να πείτε «σ΄αγαπώ» ενώ κάνετε κάτι άλλο! Της στέλνετε δυο αντιφατικά μηνύματα και αυτό που θα συγκρατήσει θα είναι το μη λεκτικό μήνυμα!

Βρείτε χρόνο να είστε διαθέσιμη. Να θυμάστε πως οι μόνες αληθινές ανάγκες είναι συναισθηματικές. Ενα συναίσθημα προηγείται όλων των άλλων.

Αφιερώστε στα παιδιά σας έστω μισή ώρα την ημέρα για να παίξετε μαζί τους και να τα χαϊδέψετε…Και προσέξτε, ο  χρόνος που περνάτε μαζί τους μέχρι να κάνουν τα μαθήματά τους και όλα όσα είναι σημαντικά για σας, δεν μετρούν στο χρόνο για  εκείνα.

………………………………………………………………………………………………..

Πηγή: Isabelle Filliozat, L΄intelligence du coeur (Jean-Claude Lattes, 1997). Στα ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο Η νοημοσύνη της καρδιάς,  σε μετάφραση Β. Κοκκίνου από τις εκδόσεις Ενάλιος. Με κλικ εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με συνέντευξη της Φιλιοζά (στα αγγλικά) στο οποίο απαντά στο αιώνιο ερώτημα: «Τι αληθινά χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι;»

To Newagemama έχει τη δική του σελίδα στο Facebook. Μέσα απ΄αυτή μοιραζόμαστε ό,τι μας εμπνέει, μας δυναμώνει και μας συνδέει σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η σελίδα αυτή ενημερώνεται με πολύ αγάπη και, σαν ένα μικρό ψηφιακό παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα, έχει ανάγκη τα δικά σας ενθαρρυντικά Like εδώ για να δυναμώσει!

Advertisement

About Νewagemama

Full spectrum mother and blogger - Newagemama.com
This entry was posted in Κοινή λογική, Μαμαδίστικα, Της καρδιάς and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to «Μ΄ αγαπάς;»

  1. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Και τι να την κάνεις τη ζωή, όταν δεν μπορείς να δώσεις γύρω σου Αγάπη;

Θέλεις να σχολιάσεις;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s