Δεν έχω πια χρόνο, βιάζομαι να ζήσω

Φέτος νιώθω καλά, αλλά δεν έχω προσδοκίες, ούτε μεγάλα σχέδια. Δεν έχω κανονίσει τίποτα. Απλά νιώθω, βλέπω και κάνω. Με έχει κουράσει το να προσπαθώ να περάσω ντε και καλά, να βάζω ντε και καλά στόχους και να τους κυνηγάω μέχρι τελικής πτώσεως. Νιώθω πως όλα τα προηγούμενα χρόνια κυνηγούσα μια φούσκα, που έσπασε κι αυτή μαζί με τόσες άλλες φούσκες γύρω μας και μέσα μας. Τώρα πια θέλω απλά να βρίσκομαι με τους ανθρώπους που αγαπώ κάπου στη φύση και να είμαι παρούσα στην ίδια μου τη ζωή. Διαπιστώνω πια πως το όμορφο, πολυδιαβασμένο κείμενο του Βραζιλιάνου συγγραφέα Mario de Andrate αρχίζει να με αντιπροσωπεύει και χαίρομαι γι΄ αυτό. Σας το αφιερώνω λοιπόν και σας φιλώ σταυρωτά, γνωρίζοντας ότι θα σας αγγίξει βαθιά:

Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ’ όσο έχω ζήσει ως τώρα…Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά, όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.

Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητιούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά. Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που, παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει. Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες. Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί. Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους. Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματά τους.

Σιχαίνομαι τις παρενέργειες  που προκαλεί  η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν μιλούν πια για το περιεχόμενο… μετά βίας συζητούν για την επικεφαλίδα. Ο χρόνος μου είναι λίγος για να ασχολούμαι με τις επικεφαλίδες.

Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται…Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα…Θέλω να ζήσω δίπλα σε αληθινούς ανθρώπους:
Ανθρώπους που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.
Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους.
Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό πριν από την ώρα τους.
Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.
Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.
Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.


Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων… Άνθρωποι που τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τούς δίδαξαν πώς μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.

Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει. Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν…Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ’ όσες έχω ήδη φάει. Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου.

Εύχομαι να είναι κοινός ο σκοπός μας γιατί με κάποιον τρόπο θα φτάσεις κι εσύ…
……………………………………………………………………………….
Τα έργα ανήκουν (από πάνω προς τα κάτω)  στους  Tanner M. Lawley, Rowena Murillo και Steven Ray Miller. Μπορείτε να δείτε κι άλλες τέτοιες δημιουργίες της καρδιάς, στη σελίδα του Newagemama στο Facebook εδώ

Advertisement

About Νewagemama

Full spectrum mother and blogger - Newagemama.com
This entry was posted in Κοινή λογική, Της καρδιάς and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Δεν έχω πια χρόνο, βιάζομαι να ζήσω

  1. Πόσο δίκιο έχεις! Πόσο ταυτίζομαι με τα όσα γράφεις δε φαντάζεσαι! Εύχομαι να κάνεις πραγματικότητα τα όσα θέλεις. Εύχομαι σωστές επιλογές! Όσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό !

    καλές διακοπές!

  2. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Κατ΄αρχάς χρόνια πολλά για τη Γιορτή σου ας είναι και καθυστεριμένα!
    Εύχομαι Παναγιώτα, αυτές οι «διακοπές» να σου δώσουν την βαθιά γαλήνη που αξίζεις…¨και στο δρόμο σου να συναντάς …»Ανθρώπους που τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα ψυχής»..

    ΑΦιλάκια και να ομορφοπερνάς! 🙂

Θέλεις να σχολιάσεις;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s