Θετικές δηλώσεις για το νέο χρόνο

Μια ωραία συνήθεια που αξίζει να υιοθετήσουμε το νέο έτος είναι η τακτική ανάγνωση και επανάληψη  θετικών δηλώσεων. Οι θετικές δηλώσεις είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για συνειδητό επαναπρογραμματισμό του νου προκειμένου να αποδεχτεί έναν καινούργιο, υγιέστερο τρόπο ζωής. Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην επανάληψη της δήλωσης πολλές φορές μέσα στη μέρα (προφορικά ή ακόμα καλύτερα γραπτά) και ιδιαίτερα πριν μας πάρει ο ύπνος. Φαίνεται απλοϊκό αλλά λειτουργεί. Δεν γίνεσαι από τη μια μέρα στην άλλη “άλλος άνθρωπος” αλλά βοηθάς τον εαυτό σου να βρει ένα δρόμο προς την “έξοδο” και, αν έχεις πράγματι την πρόθεση να αλλάξεις, εντοπίζεις τα αγκάθια για να τα ξεριζώσεις ευκολότερα. 

Διάλεξε όποια δήλωση σε αγγίζει και επανάλαβέ την πολλές φορές (από μέσα σου ή φωναχτά όταν μπορείς) κατά τη διάρκεια της μέρας. Μετά από μία εβδομάδα δοκίμασε κάποια άλλη. Μπορείς ακόμα απλώς να διαβάζεις όσες φορές θέλεις τον κατάλογο των δηλώσεων.

Παρατήρησε πώς νιώθεις όταν τις διαβάσεις απανωτά. Βοηθούν εξαιρετικά το νου να ξεκολλήσει από την αρνητικότητα και να επικεντρωθεί σε ό,τι επιθυμεί αληθινά.

1. Αγαπώ και τιμώ τον εαυτό μου κάθε στιγμή.
2. Είμαι πάντα ασφαλής. Εχω γύρω μου μια ισχυρή ασπίδα προστασίας.
3. Ακτινοβολώ από υγεία.
4. Μου αξίζει το καλύτερο! Επιτρέπω στις καλές εμπειρίες να πλημμυρίσουν τη ζωή μου σ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

5. Καλωσορίζω την κάθε μέρα με πίστη και ενεργητικότητα
6. Ολο και περισσότερο στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις.
7. Τα καταφέρνω θαυμάσια μ΄ ό,τι κι αν καταπιάνομαι.
8. Βρίσκω πάντα χρόνο για να εκφράσω τη δημιουργικότητά μου.
9. Εχω μια υπέροχη, γεμάτη αγάπη επικοινωνία με όλα τα μέλη της οικογένειάς μου.
10. Τα παιδιά μου κι εγώ εξελισσόμαστε και μαθαίνουμε μέσα στην  αγάπη και την εμπιστοσύνη.
11. Τιμώ τη μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρίσματα κάθε παιδιού μου.
12. Ο,τι χρειάζομαι έρχεται σε μένα με τέλειους τρόπους τη σωστή στιγμή.
13. Αξίζω το σεβασμό και την αγάπη.
14. Διαρκώς μαθαίνω και εξελίσσομαι!
15. Απολαμβάνω το χρόνο που περνάω με τα παιδιά μου.
16. Εχω το δικαίωμα να θέτω υγιή όρια του προσωπικού μου χώρου και χρόνου.
17. Υποστηρίζω τον εαυτό μου με ευκολία.
18. Αναζητώ με πίστη και αγάπη δημιουργικές λύσεις στις προκλήσεις της ζωής.

Οταν βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και νιώθουμε το φόβο να μας ακινητοποιεί, μπορούμε να επαναλάβουμε πολλές φορές το εξής:

19. Ολα είναι καλά. Ολα γίνονται για το ανώτερο καλό μου. Μόνο καλό θα βγει απ΄ αυτήν την κατάσταση. Είμαι απόλυτα ασφαλής.

 ή

20. Ολα είναι καλά. Ολα γίνονται για το ανώτερο καλό όσων σχετίζονται μ΄ αυτήν την κατάσταση. Μόνο καλό θα προκύψει απ΄αυτήν την εμπειρία. Είμαστε απόλυτα ασφαλείς.

Καλή χρονιά λοιπόν με εμπιστοσύνη, αγάπη  και ευρηματικότητα μέσα στις προκλήσεις!

Πηγές:1. Louise Hay, The power is within you (Hay House, 1991)
2. Louise Hay, I can do it. How to use affirmations to change your life (Hay House, 2004)
3. Catherine Ponder Dynamic Laws of Healing (Parker publishing, 1972).

Οι υπέροχες φωτό προέρχονται από την αγαπημένη σελίδα Our beautiful world and universe

Advertisement

About Νewagemama

Full spectrum mother and blogger - Newagemama.com
This entry was posted in Ζωή εδώ, Κοινή λογική, Της καρδιάς and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Θετικές δηλώσεις για το νέο χρόνο

 1. Ο/Η silia λέει:

  Το έχω εφαρμόσει με μεγάλη επιτυχία και στο παρελθόν …
  Καιρός να το ξαναεφαρμόσω , σε κάποια σημεία (σ’ αυτά που έχω ή κινδυνεύω να εκτροχιαστώ) .
  Καλή χρονιά .

 2. Ο/Η Τελευταίος λέει:

  Καλή χρονιά. Έχεις τις θερμότερες ευχές μου για το 2012. Όσο για τη λίστα που έχεις πολύ όμορφα παραθέσει, είναι αισιόδοξη και σωστή, νομίζω θα την επισκέπτομαι κατά τη διάρκεια της χρονιάς για να μην ξεχνιέμαι…

  • Ο/Η Νewagemama λέει:

   Και σε σένα, Τελευταίε, εύχομαι να αντλείς αισιοδοξία, κουράγιο και ευρηματικότητα για τις αναρτήσεις σου και φυσικά για τις ανάγκες των καιρών που τόσα μας ζητούν…

 3. Ο/Η Liakada λέει:

  Τι μπορεί να θυμάται κανείς από μια χρονιά που μας αφήνει όλους παγωμένους, απογοητευμένους, οργισμένους, φοβισμένους και πολύ προβληματισμένους για το τι μπορεί να μας επιφυλάσσει τούτη η χρονια που μολις μπηκε;

  Ακόμη και οι ευχές μας φαντάζουν σαν μια ουτοπιστική πολυτέλεια. Αυτό που κάποτε νιώθαμε ν’ ανεβαίνει αβίαστα από την καρδιά στα χείλη και να παίρνει τη μορφή της ευχής, σήμερα κοντοστέκεται κάπου «ανάμεσα» και γίνεται κόμπος και… αμφιβολία.

  Ας βάλουμε όση δύναμη έχουμε ακόμη ώστε να κρατήσουμε ό,τι απόμεινε να λάμπει! Τα χαμόγελα των ανθρώπων που έχουμε πλάι μας. Τη ζεστασιά των φίλων που ξέρουν να αναγνωρίζουν την ανάσα μας, το γέλιο, το καρδιοχτύπι, την αγωνία, τη λαχτάρα και το δάκρυ μας… κι ό,τι φωτίζει την ψυχή μας.

  Ξημέρωσε ο νέος χρόνος. Ας ελπίζουμε πως τα καλύτερα τα ’χει φυλαγμένα ο καιρός. Γι’ αυτό ας κυνηγάμε έστω τα όνειρά μας. Ας μην αφήσουμε κανένα να χαθεί. Όσοι τα χάσαμε ας ψάξουμε να τα βρούμε. Ας τα κάνουμε να ζωντανέψουν για να μη βαλτώσει η ψυχή μας. Ας πιαστούμε απ’ αυτό που θα μας κάνει να ελπίζουμε και να δίνουμε ρίζα στην προσδοκία.
  Με αυτη την εννοια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ -με ΥΓΕΙΑ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!
  Φιλιά!

  • Ο/Η Νewagemama λέει:

   «….. τα καλύτερα τα ’χει φυλαγμένα ο καιρός»: πολύ μου άρεσε αυτή η φράση Λιακαδίτσα. Ας μην αφήσουμε λοιπόν τα όνειρά μας να ξαποστάσουν μέσα στη γενικευμένη απογοήτευση. Ας τα ζεσταίνουμε τακτικά με συναίσθημα, θετικές δηλώσεις, προσδοκίες και χιούμορ σ΄όλο το 2012!

 4. Ο/Η nefosis λέει:

  H καλή χρονιά μετράει για θετική δήλωση; Καλή χρονιά να έχουμε μαμά των νέων καιρών! 🙂

 5. Ο/Η Bia λέει:

  Κι εγώ αναρωτιόμουν γιατί υπάρχουν τόσοι αυτάρεσκοι άνθρωποι στην Ελλάδα! Συγγνώμη για την υφέρπουσα δηκτικότητα, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ αναγιγνώσκοντας όλο αυτό το κατεβατό, το οποίο φυσικά παρατίθεται με πολύ καθαρές προθέσεις, αλλά μου θυμίζει τις μαμάδες, που όλη μέρα κανακεύουν τα παιδιά τους σαν μικρούς θεούς με αποτέλεσμα όταν βγαίνουν στην κοινωνία να τσαλαπατάνε οποιονδήποτε τολμήσει να «προσβάλει» τη θεϊκή τους φύση με το να τους συμπεριφέρεται σαν κοινούς θνητούς. Θέλω να καταλήξω ότι ισχύει το ναι μεν, αλλά….Μήπως θα ήταν προτιμότερο να πούμε ότι στη ζωή υπάρχουν δυσκολίες, για άλλους μικρούς για άλλους μεγάλες και απλώς πρέπει να πολεμάμε κατά συνείδηση?Γιατί όλα αυτά μου ακούγονται και λίγο μοιρολατρικά. Η ανατροπή στη ζωή, προσωπικά και κοινωνικά, σημαίνει ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έγιναν και πολλά στραβά. Αν τα βρίσκουμε όλα για καλό, οκέυ τότε καλώς ξεπουλήσαμε και την Ελλάδα, σε καλό θα μας βγει: θα δουλεύουμε σαν σκλάβοι εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κ.ο.κ. για ένα χρέος, που μόνο θα ανεβαίνει, μάλλον για να καταλάβουμε την ευεργετική επίδραση της εργασίας. .

  • Ο/Η Νewagemama λέει:

   Αγαπητή φίλη, δεν ξέρω πού την εντόπισες την αυταρέσκεια και τι σ΄έκανε να βγάλεις το συμπέρασμα ότι όποιος κάνει θετικές δηλώσεις αρνείται τα προβλήματα και τις δυσκολίες.
   Η διαφορά βρίσκεται στο ότι το «παλεύεις» από μια θέση πίστης και ελπίδας κι όχι μέσα από τον (δικαιολογημένο) θυμό. Το να παραμένεις στη θέση του θύματος, νιώθοντας καταδικασμένος και διαρκώς θυμωμένος σε τι μπορεί να σε βοηθήσει;

Θέλεις να σχολιάσεις;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s