Παιδιά με δύναμη

Πιστεύω πως η μεγαλύτερη επιβράβευση για κάθε γονιό είναι να βλέπει το παιδί του να στέκεται στα πόδια του και να βρίσκει δημιουργικές λύσεις στις προκλήσεις της ζωής.  Στις αναρτήσεις που ακολουθούν το newagemama ασχολήθηκε (….με ζήλο) με το σημαντικό αυτό θέμα. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι ένας: Να μεγαλώσουμε παιδιά με δύναμη αληθινή, που μεταφράζεται σε γενναιότητα, γενναιοδωρία,  αυτοεκτίμηση, αξιοπρέπεια και με την υγιή επιθυμία για διεκδίκηση μιας  «θέσης στον ήλιο»!

Σούπερμαν, από τον scottfeldstein, flickr

1. Κλάψε παιδί μου! : Η  λυτρωτική δύναμη ενός καλού κλάματος! Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να απελευθερώνονται δημιουργικά.
2. Αν είχα την ευκαιρία να μεγαλώσω το παιδί μου από την αρχή: Πόσα υπέροχα και πολύτιμα πράγματα μπορούμε να κάνουμε «τώρα» για τα παιδιά μας. Κάθε στιγμή μαζί τους είναι μοναδική και αναντικατάστατη, ας την αξιοποιήσουμε για να προσφέρουμε περισσότερη δύναμη, αυτοπεποίηθηση, ενεργοποίηση και ζωντάνια!
3. Ζήτω τα μωρά!: Για τους γονείς που, όπως εγώ, χαίρονται και καμαρώνουν τα παιδιά τους που μεγαλώνουν και ταυτόχρονα νοσταλγούν την περίοδο που ήταν ακόμα μωρά.
4. Τι αρέσει στα παιδιά: Μια βουτιά στον κόσμο της παιδικής ηλικίας.
5. Καθημερινή σύνδεση : Εκφράσεις και λέξεις που αξίζει να χρησιμοποιούμε καθημερινά για περισσότερη σύνδεση, αγάπη, υποστήριξη, τρυφερότητα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
6. Τα παιδιά σαν καθρέφτες: Αν σας ενοχλεί η συμπεριφορά του παιδιού σας, για  κοιταχτείτε στον καθρέφτη! Τα παιδιά καθρεφτίζουν τα καταπιεσμένα μας συναισθήματα και αναπαράγουν τις δικές μας συμπεριφορές.
7. Παιδιά με αυτοπεποίθηση!  Πενήντα πρακτικές ιδέες για να τονώσουμε μέσα στην καθημερινότητα την αυτοπεποίθηση, τον αυτοσεβασμό και την εσωτερική δύναμη των παιδιών μας.
8. Το ισχυρό πνεύμα των παιδιών:  …που είναι οι μεγαλύτεροι «δάσκαλοί» μας στη ζωή κι έρχονται στον κόσμο με το δικό τους ξεχωριστό και εξαιρετικό δυναμικό.
9.  Μίλα παιδί μου! : Πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν το θάρρος της γνώμης τους.
10. Τι θέλει κάθε παιδί να ξέρουν οι γονείς του: Απλή, καθημερινή σοφία για τα μαθήματα ζωής που μας δίνουν με την πρώτη ευκαιρία τα ίδια μας τα παιδιά
11. Περπατήστε στη βροχή!  Ξεχάστε κάποια στιγμή το πρόγραμμα, το «σωστό» και το «λάθος» κι αφεθείτε στη μαγεία του παιχνιδιού και στην ομορφιά της στιγμής!
12. Τα παιδιά ήταν μόνα: Μια συγκλονιστική ιστορία του Χόρχε Μπουκάϊ για την αστείρευτη πηγή δύναμης που υπάρχει μέσα σε κάθε παιδί.
13. Ο δεκάλογος των «μη» από τα παιδιά στους γονείς: Ενας δεκάλογος που μας βάζει στη θέση μας. Τι θα μας έλεγαν τα παιδιά μας αν είχαν τη δυνατότητα να απαγορεύσουν συμπεριφορές που τα μειώνουν και τα υποτιμούν στο όνομα της αγάπης και της προστασίας;
15. Θα είμαι για πάντα εκεί: Υποστήριξη με εμπιστοσύνη και σεβασμό στις επιλογές, τα ταλέντα και τις δυνατότητες κάθε παιδιού.
16. Οδηγός επιβίωσης για γονείς και παιδιά: Ζουμερές, άμεσες, πρακτικές συμβουλές για κάθε γονιό που πασχίζει να ισορροπήσει μέσα στην καθημερινότητα, καλύπτοντας τις ανάγκες όλης της οικογένειας.
17. Οταν νομιζες ότι δεν σε κοιτούσα:  Ενα συγκινητικό μήνυμα για την αγάπη και υποστήριξη που νιώθουν τα παιδιά μέσα από τις απλές καθημερινές μας κινήσεις και λειτουργίες.

10 Responses to Παιδιά με δύναμη

  1. Ο/Η StarVoula λέει:

    Καταπληκτικό το ιστολόγιό σου…
    Ήθελα να αντιπαραθέσω (δίπλα στον Superman) άλλον ένα υπερ-ήρωα, τον Spider-Man, που δεν είναι άλλος από τον γιο του Παιδιάτρου μας, πυο διατηρεί ένα επίσης ενδιαφέρον ιστολόγιο και η ιστοριούλα του είναι εδώ:
    «Ερμής ο υπερήρωας!»
    http://nikopediatre.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

  2. Ο/Η montessorianikinotita λέει:

    πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα τα αρθρα. Συγχαρητηρια!

  3. Ο/Η newagemama λέει:

    Καταπληκτικό ιστολόγιο για ένα παιδί με μεγάλη δύναμη και για μια μαμά πραγματική θεραπεύτρια!

  4. Ο/Η anta piskopou λέει:

    mpravw kai eyxaristoyme oloi gia tis symvoyles !!!!!!!

  5. Παράθεμα: Δέκα τρόποι για να χτίσεις την αυτοεκτίμηση του παιδιού σου | Newagemama.com

  6. Ο/Η olga sioula-diamantopoulou λέει:

    Αισθανομαι εκ βαθεων την αναγκη να σε ευχαριστησω για τις ωραιες στιγμες που μου εχεις προσφερει,Ηυψηλη αισθητικη των σκεψεων ,των αισθηματων,των επιλογων και των προθεσεων κανει το ιστολογιο σας μοναδικο,Ειναι μεγαλη ελπιδα και παρηγογορια για μας τους μεγαλυτερους σε ηλικια να διαπιστωνουμε πως δεν πεθανε η ελπιδα και πως κατι καλο γεννιεται μεσα σεναν κοσμο της ευτελειας και της προχειροτητας,

  7. Ο/Η Νewagemama λέει:

    Ολγα, με συγκινείς με τα καλά σου λόγια. Σ’ ευχαριστώ θερμά και ναι, σε διαβεβαιώ, πως υπάρχει ευτυχώς ομορφιά κι αγάπη μέσα στον κόσμο της ευτέλειας…

Θέλεις να σχολιάσεις;